Купуємо дитячу коляску правильно

Опубліковано Redaktor 25.12.2017 0 Коментарів Статті для батьків,

Серед перших покупок для новонародженого малюка дитяча коляска, мабуть, має особливу значимість. Адже в ній дитині належить проводити більшу частину часу в перші роки життя: спати, пізнавати світ на прогулянці або відпочивати від дитячих пустощів і забав. Тому, перш ніж купити дитячу коляску, потрібно ознайомитися з деякими правилами вибору колясок. І тоді вже точно з сучасного достатку товарів ви зможете вибрати найбільш зручний і надійний перший транспорт для свого малюка.

Обмовимося відразу: ви не знайдете в статті рекомендацій конкретної моделі або виробника. Тут все індивідуально, адже переваги і вимоги до колясок у всіх різні: і час народження малюка, і плановані поїздки, і фінансові можливості. Навіть місце вашого проживання має значення - комусь потрібна «коляска-всюдихід» для грунтових доріг, а хтось збирається котити дитячу коляску тільки по асфальтованих вулицях міста. Ми постараємося допомогти молодим батькам скласти свій алгоритм покупки дитячої коляски.

У записну книжку

Ще до народження малюка батькам бажано ознайомитися з асортиментом колясок в магазинах і переконатися в функціональності тієї чи іншої моделі, спробувати чи зручно буде котити коляску високому татові і чи легко буде при необхідності піднімати її по сходах.

Найкраще завчасно скласти список вимог до покупки і керуватися ним при виборі коляски. Можливо, вам захочеться доповнити наші замітки або, навпаки, щось упустити.

Зручно батькам

Обов'язково потрібно виходити з якості доріг, за якими вам належить возити дитину в колясці і вибирати моделі з відповідною амортизацією і розміром коліс. Врахуйте можливість проходження коляски в ліфти і двері магазинів (не всі моделі проходять в двері вузьких ліфтів).

Якщо мамі доведеться частенько самостійно піднімати коляску по сходах, не варто купувати громіздкі і важкі моделі з додатковими «фішками». Ви забудете про красу і «навороченності» дитячої коляски відразу після декількох підняттів такого «важковаговика» на поверх.

Спробуйте наскільки маневрена вподобана модель, чи зручно управляти нею і не будете ви стосуватися ногами рами, штовхаючи коляску. Легкість складання і компактність дитячої коляски будуть важливі при перевезенні її в автомобілі.

Гальма, фіксатори і блокуючі пристрої не повинні бути кволими - безпека і надійність понад усе.

У деяких моделях колясок передбачена установка прогулянкового блоку особою по ходу руху або до мами. В інших візках перекидається ручка. Одні й другі мають свої переваги і вибір оптимального варіанту залишається за батьками.

Як не акуратні і дбайливі ви в користуванні речами, а коляску доведеться мити і чистити в будь-якому випадку. Тому якісні і добре стираються водовідштовхувальні зовнішні і натуральні внутрішні тканини, плюс можливість зняти і легко пристебнути обшивку - фактори також важливі.

Комфортно малюкові

Всі ці вимоги стосуються зручності батьків, а як же малюк? Зверніть увагу на розміри люльки і прогулянкового блоку - дитині повинно бути комфортно в них знаходитися навіть в об'ємної зимовому одязі. Важливо, щоб спинка регулювалася по висоті в декількох положеннях, а в прогулянковому блоці піднімалася підніжка для збільшення спального місця. Солодкий і здоровий сон малюка може бути тільки в затишній візку з анатомічно правильної спинкою і м'яким вкладишем. Переконайтеся в наявності надійних ременів безпеки, що утримують підріс непосиду на місці.

Дитячі коляски можуть комплектуватися додатково сумкою для дитячих речей, чохлом для ніг, дощовик і проти сіткою, парасолькою і т. Д.

Підійдіть до покупки дитячої коляски відповідально, не спираючись тільки на поради знайомих, красивий і модний дизайн і приємну забарвлення, і тоді прогулянки з малюком доставлять вам обом радість і задоволення.